A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Házi készítésű bonbon

Ráspi (Horváth József) receptje

2012. február 16.
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 2 cl Ráspi-féle vagy modenai balzsamecet
  • 20 dkg csokoládé
  • pici vaj
  • 4 szem mogyoró vagy mandula
  • 5 dkg jó minőségű marcipán
  • 5 dkg diónugát
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 vaníliarúd

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A durvára összevágott aszalt szilvára ráöntjük a balzsamesszenciát, a fél vaníliarudat belekaparjuk, 5 dkg csokoládéval vízgőz fölött összedolgozzuk, majd hűlni hagyjuk.

Folytonos keverés közben a mandulát vagy mogyorót felhevítjük, majd megszórjuk finoman kristálycukorral, úgy, hogy vékony karamellbevonatot kapjon. Kiöntjük a serpenyőből, és amíg még forró, meghintjük csipetnyi őrölt fahéjjal.

A kihűlt mogyorót bevonjuk az aszalt szilvából készült csokis masszával, utána vékonyan bevonjuk a diónugáttal is, majd következik a marcipán.

Ezután a csokoládét egy csipetnyi vajjal a megfelelő hőmérsékletre olvasztjuk, és belehempergetjük az előkészített bonbonokat.

Villával kiszedve, kicsit megütögetjük és lecsorgatjuk a felesleges csokoládét, majd belehempergethetjük kakaóba, pirított mandula- vagy dióőrleménybe. Egy órát hűlni hagyjuk.


csokoládé , aszalt szilva , vaj , balzsamecet , marcipán , mogyoró , mandula , diónugát , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra