Receptek

Tyúkos káposzta

Fotó: Kövesdi Réka - Tonté Barbara és Budai Zsanett receptje

2021. január 15.
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db közepes tyúk fele (kb. 1,5-2 kg)
  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 20 dkg füstölt hús (pl. húsos füstölt szalonna)
  • 2 db babérlevél
  • 1 púpos ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek zsiradék
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Igazi tradicionális recept. Gyerekkorunkban gyakran készült, leginkább egyszerű, hétköznapi ételként, ám azt gondoljuk, hogy mivel puritánsága ellenére rendkívül finom, a vendégváró asztalon is megállja a helyét. Emellett igazi „megúszós” étel: nemcsak olcsó, de nagyon kevés munkát is igényel az elkészítése.


A hagymát és a paprikát felkockázom, és egy evőkanál zsiradékon egy nagyobb edényben megfuttatom, majd hozzáadom a darabokra vágott paradicsomot és az őrölt pirospaprikát.

A tyúkot megtisztítom a maradék pihétől, és a füstölt hússal az edény aljára teszem, borsozom és enyhén sózom.

A káposztát hideg vízzel alaposan leöblítem, és a tyúkra teszem. Hozzáadom a babérlevelet, és felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.

Fedő alatt, lassú tűzön 2-3 órán keresztül addig főzöm, amíg a hús megpuhul.


tv paprika , paradicsom , vöröshagyma , tyúk , füstölt hús , savanyú káposzta , babérlevél , pirospaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra