Fotó: Kövesdi Réka - Tonté Barbara és Budai Zsanett receptje
2021. január 15.- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db közepes tyúk fele (kb. 1,5-2 kg)
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 20 dkg füstölt hús (pl. húsos füstölt szalonna)
- 2 db babérlevél
- 1 púpos ek őrölt pirospaprika
- 1 ek zsiradék
- só, bors
A hagymát és a paprikát felkockázom, és egy evőkanál zsiradékon egy nagyobb edényben megfuttatom, majd hozzáadom a darabokra vágott paradicsomot és az őrölt pirospaprikát.
A tyúkot megtisztítom a maradék pihétől, és a füstölt hússal az edény aljára teszem, borsozom és enyhén sózom.
A káposztát hideg vízzel alaposan leöblítem, és a tyúkra teszem. Hozzáadom a babérlevelet, és felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
Fedő alatt, lassú tűzön 2-3 órán keresztül addig főzöm, amíg a hús megpuhul.
tv paprika , paradicsom , vöröshagyma , tyúk , füstölt hús , savanyú káposzta , babérlevél , pirospaprika