Rosenstein Tibor receptje
2021. május 10.- 1,5 kg nyers, kitisztított harcsagyomor
- 25 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek jó minőségű fűszerpaprika
- csípős paprika
- étolaj
- só, bors ízlés szerint
A HALALAPLÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg harcsacsont
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- só, fűszerpaprika
A HALALAPLÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Egy másik fazékban 1 kg harcsacsontból 2 fej összevágott vöröshagymával, fűszerpaprikával, paradicsommal halalaplét főzünk, a halászlé ismert módja szerint.
Egy lábosban olajat hevítünk, beletesszük az apró kockára vágott tv paprikát, a finomra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk 2 ek fűszerpaprikával, hozzátesszük a leabált harcsacsíkokat, és félig felöntjük a halalaplével. Sót teszünk hozzá, csípős paprikát, 1 db hámozott, kockára vágott paradicsomot, és időnként megkeverve, szép lassú tűzön főzzük.
Ha a levét elfőtte, halalaplével pótoljuk. Mindaddig főzzük, amíg finom pacalpörkölt nem lesz belőle.
harcsagyomor , vöröshagyma , fokhagyma , tv-paprika , paradicsom , fűszerpaprika , csípős paprika , harcsacsont , étolaj