Receptek

Harcsapacal

Rosenstein Tibor receptje

2021. május 10.
  • 1,5 kg nyers, kitisztított harcsagyomor
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek jó minőségű fűszerpaprika
  • csípős paprika
  • étolaj
  • só, bors ízlés szerint

A HALALAPLÉ
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg harcsacsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, fűszerpaprika
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A harcsa tisztított gyomrát kisujjnyi csíkra vágjuk, egy fazékban annyi lében, hogy ellepje, 1 fej tisztított vöröshagymával, 3 gerezd fokhagymával és sóval feltesszük lassan főni. Kb. addig abáljuk így, amíg félig megpuhul. Leszűrjük.


A HALALAPLÉ ELKÉSZÍTÉSE:

Egy másik fazékban 1 kg harcsacsontból 2 fej összevágott vöröshagymával, fűszerpaprikával, paradicsommal halalaplét főzünk, a halászlé ismert módja szerint.

Egy lábosban olajat hevítünk, beletesszük az apró kockára vágott tv paprikát, a finomra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

Megszórjuk 2 ek fűszerpaprikával, hozzátesszük a leabált harcsacsíkokat, és félig felöntjük a halalaplével. Sót teszünk hozzá, csípős paprikát, 1 db hámozott, kockára vágott paradicsomot, és időnként megkeverve, szép lassú tűzön főzzük.

Ha a levét elfőtte, halalaplével pótoljuk. Mindaddig főzzük, amíg finom pacalpörkölt nem lesz belőle.

Mielőtt levennénk a tűzről, kóstoljuk meg és ízesítsük utána.


harcsagyomor , vöröshagyma , fokhagyma , tv-paprika , paradicsom , fűszerpaprika , csípős paprika , harcsacsont , étolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra