Segal Viktor receptje
2020. augusztus 3.KORIANDERKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 18 dkg friss koriander (további néhány levél a díszítéshez)
- 1 l csirkehúsleves
- 4 dl tejszín
- 2 db tojássárgája
- 1 kk őrölt koriandermag
- 2 ek olívaolaj a tálaláshoz
- só, bors
VAJBAN PÁROLT KÖRTE
HOZZÁVALÓK:
- 2 db kisméretű körte
- 1 tk vaj
- só, bors
A koriander leveleit letépdessük, félrerakjuk, szárát a húslevessel felforraljuk. Néhány percig főzzük, amíg a koriander szárai ki nem adják az ízüket, majd leszűrjük.
A friss korianderleveleket, a tojássárgáját, az őrölt koriandermagot a hideg tejszínhez adjuk, sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel krémesre pürésítjük.
Lassan hozzáöntjük a forró levest. Kis lángon, ügyelve, hogy ne forrjon fel (80-85 °C-on), állandó kevergetés mellett 5-6 percig főzzük.
VAJBAN PÁROLT KÖRTE ELKÉSZÍTÉSE:
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, megszórjuk a koriandermaggal. Egy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat, és 4-5 perc alatt megpároljuk benne a körteszeleteket.
TÁLALÁS:
Tálaláskor mélytányérba helyezzük a körteszeleteket, köré öntjük a levest.
Olívaolajjal és a korianderlevelekkel díszítjük.
koriander , körte , tejszín , tojás , csirkehúsleves , olívaolaj , koriandermag , vaj