Receptek

Vasárnapi rántott csirke burgonyasalátával és kovászosuborka-remouláddal

A Mandula Étterem receptje

2021. szeptember 29.

RÁNTOTT CSIRKECOMB
HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg filézett csirkecomb
  • 1 db biocitrom reszelt héja
  • 1 tk friss rozmaring
  • 1 dkg só
  • fekete bors

BURGONYASALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg kifliburgonya
  • 20 dkg húsleves vagy zöldségalaplé
  • 5 dkg fehérborecet
  • 1 db apró vöröshagyma
  • 2 ek repceolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 dkg só
  • szerecsendió, őrölt bors, snidling

KOVÁSZOSUBORKA-REMOULÁD
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg majonéz
  • 10 dkg tejföl
  • 20 dkg kovászos uborka apró kockákra vágva
  • 10 dkg újhagyma
  • 5 dkg petrezselyemzöld, snidling és tárkony
  • mustárral, citromlével, cukorral ízesíthetjük
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

RÁNTOTT CSIRKECOMB ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk, frissentartó fóliára fektetjük. A combhúst 2×2 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, és egy órára hűtőbe tesszük.

A combhúst a bőrre halmozzuk, és hengert formálva belőle feltekerjük.


Még egyszer átcsomagoljuk – kívül alufóliával, ha szükséges –, és gyöngyözve forró vízben 40-50 percig főzzük. Jól kihűtjük, és vékony szeletekre vágva panírozzuk.

BURGONYASALÁTA ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és szeleteljük, ráöntjük a forró húslevest, és a többi hozzávalóval átkeverjük.

Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.


KOVÁSZOSUBORKA-REMOULÁD ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összekeverjük.


csirkecomb , biocitrom , rozmaring , kifliburgonya , zöldségalaplé , fehérborecet , vöröshagyma , szerecsendió , repceolaj , majonéz , tejföl , újhagyma , petrezselyemzöld , mustár , citromlé , kovászos uborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra