Receptek

Vaddisznóbigos

Bereznay Tamás receptje

2021. április 22.
  • 60 dkg vaddisznócomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg vargánya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 3 dl fehérbor
  • 4-5 szem boróka
  • 10 szem egész fekete bors
  • 4 db babérlevél
  • 1 dl kacsazsír vagy étolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A finomra vágott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott húst, és 20 percig lassan pároljuk. Nagy lángon elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kissé megpirítjuk.

Felöntjük a fehérborral, 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a kissé leöblített savanyú káposztát. Fedő alatt újabb 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a félbe vágott aszalt szilvát.

Közben a vargányát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. A hús elkészülte előtt pár perccel belekeverjük a gombát is.

Tejföllel kínáljuk. Készíthetjük füstölt szalonnával vagy kolbásszal is.



vaddisznócomb , savanyú káposzta , aszalt szilva , vargánya , paradicsompüré , vöröshagyma , fehérbor , boróka , babérlevél , kacsazsír

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra