Bereznay Tamás receptje
2021. április 22.- 60 dkg vaddisznócomb
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg aszalt szilva
- 25 dkg vargánya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 3 dl fehérbor
- 4-5 szem boróka
- 10 szem egész fekete bors
- 4 db babérlevél
- 1 dl kacsazsír vagy étolaj
A finomra vágott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, rátesszük a kockákra vágott húst, és 20 percig lassan pároljuk. Nagy lángon elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, és kissé megpirítjuk.
Felöntjük a fehérborral, 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a kissé leöblített savanyú káposztát. Fedő alatt újabb 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a félbe vágott aszalt szilvát.
Közben a vargányát felkockázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. A hús elkészülte előtt pár perccel belekeverjük a gombát is.
vaddisznócomb , savanyú káposzta , aszalt szilva , vargánya , paradicsompüré , vöröshagyma , fehérbor , boróka , babérlevél , kacsazsír