Tivadar György receptje
2019. november 4.- 2 db füge
- 3 db libacomb
- 1 kg libazsír
- 10 dkg panko morzsa
- 2 db tojás
- 1 fej lila káposzta
- 1 l étolajsó, bors
- 2 dl balzsamecet
- 3 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 db babérlevél
- 1 tsk római kömény
- 1 db citromnád
- 2 db kaffir lime-levél
- 5 dkg cukor
- 1 db citrom
- 3 szál citromos kakukkfű
- 1 dl almaecet
- 4 db bébirépa
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A besózott, beborsozott libacombokat tepsibe tesszük, felöntjük olvasztott libazsírral, majd 90 °C-os sütőben 4-5 óra alatt addig hőkezeljük, amíg a csontokat könnyedén ki nem tudjuk húzni belőle. Amikor lefejtettük a húst, villával pépesítjük, ízesítjük kakukkfűvel, citromhéjjal, ha szükséges, még sózzuk. Tetszőlegesen formázzuk, kihűtjük, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. A lila káposztát vékony csíkokra vágjuk. Cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a maradék fűszereket és a vékonyan szeletelt lila káposztát, majd amikor megpuhult, turmixoljuk.

lila káposzta , füge , libacomb , libazsír , panko morzsa