Farkas Richárd receptje
2020. augusztus 31.Túrógombóc
Hozzávalók:
- 500 g kecsketúró
- 100 g panko morzsa
- 3 db tojás
- 50 g barna vaj
- 1 rúd vanília
- 1 db citrom héja és leve
- 50 g porcukor
- 10 g só
Tökmagolajos fehércsoki-mousse
Hozzávalók:
- 250 g kecsketej
- 250 g tejszín
- 125 g fehér csoki
- 50 g tökmagolaj
- 2 g zselatin
- 6 g proespuma cold
Túrógombóc elkészítése:
A túrót áttörjük, hozzáadjuk a pirított panko morzsát, a kikapart vaníliamagokat, cukrot, sót, a citrom levét és héját. A vajat kihabosítjuk a tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, és több részben óvatosan a túróhoz adjuk. Gombócokat formázunk belőle, megfőzzük, majd tökmaglisztes, pirított panko morzsába forgatjuk.
Tökmagolajos fehércsoki-mousse elkészítése:
A hozzávalókat összeforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd iSi szifonba töltjük, amibe 2 patron kerül. Felhasználásig hűtőben tartjuk.
kecsketúró , pankó morzsa , tojás , barna vaj , vanília , citrom , porcukor , tejszín , zselatin , kecsketej , fehér csoki , tökmagolaj , proespuma cold