Nábelek Zsófia receptje
2021. november 22.(10-12 darab)
Hozzávalók:
- 1/2 adag inverz leveles tészta
- 200 g tejcsokoládé
- 150 g tejszín
- 30 g hideg vaj
- 2 g só
A tejszínt felforraljuk a sóval, és a csokoládéra öntjük. Hagyjuk egy percig állni, majd botmixer segítségével emulgeáljuk a vajjal. Töltsük habzsákba és
A vajas tésztát nyújtsuk fél centi vékonyra, seperjük le róla a lisztet és tekerjük fel, mint egy kakaós csigát. Szeleteljük 2-4 centis darabokra attól függően, milyen vastag süteményt szeretnénk.
Tenyérrel óvatosan nyomjuk össze, nyújtsuk oválisra és tegyük tepsire. Szórjuk meg vékonyan porcukorral és süssük 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig, félidőben fordítsuk meg a darabokat.
A vastagabb lapokat félbe vághatjuk, de abból még nem volt baj, ha magas leveles tésztába kellett harapni.
leveles tészta , tejcsokoládé , tejszín , vaj