Receptek

„Őznyelv”

Nábelek Zsófia receptje

2021. november 22.

(10-12 darab)
Hozzávalók:

  • 1/2 adag inverz leveles tészta
  • 200 g tejcsokoládé
  • 150 g tejszín
  • 30 g hideg vaj
  • 2 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejszínt felforraljuk a sóval, és a csokoládéra öntjük. Hagyjuk egy percig állni, majd botmixer segítségével emulgeáljuk a vajjal. Töltsük habzsákba és

tegyük 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe.


A vajas tésztát nyújtsuk fél centi vékonyra, seperjük le róla a lisztet és tekerjük fel, mint egy kakaós csigát. Szeleteljük 2-4 centis darabokra attól függően, milyen vastag süteményt szeretnénk.


Tenyérrel óvatosan nyomjuk össze, nyújtsuk oválisra és tegyük tepsire. Szórjuk meg vékonyan porcukorral és süssük 190 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig, félidőben fordítsuk meg a darabokat.


Amikor kihűlt, töltsük meg a csokoládékrémmel.


A vastagabb lapokat félbe vághatjuk, de abból még nem volt baj, ha magas leveles tésztába kellett harapni.


leveles tészta , tejcsokoládé , tejszín , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra