A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Túrós-meggyes mousse

Nagy Attila, derecskei cukrász receptje

2018. február 2.

Tészta hozzávalók:

  • 15 dkg répa reszelve
  • 10 dkg mandula darálva
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • fél citrom héja és leve
  • csipet sütőpor
  • 10 dkg mézes müzli
  • 0,3 dl fehér bor      

Krém hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db lime héja
  • 0,5 kg puding kihűlve! (3,5 dl tej, 3,5 dkg pudingpor, 14 dkg cukor)
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 0,5 kg túró
  • 0,5 kg tejszínhab
  • 1 dkg zselatin
  • 20 dkg meggylekvár
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Tészta elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, a többi hozzávalót óvatosan hozzákeverjük és szilikonon kisütjük.

Sütés ideje: 20 perc 160°C-on

Krém elkészítése:
A pudingot a porcukorral a lime-al, a vaníliás cukorral és a túróval összekeverjük, majd a felvert tejszínhabbal lazán összekeverjük és végül a feloldott zselatinnal megforgatjuk.

Vaxpapírral bélelt ovális formába alulra helyezzük az előre elkészített tésztát, félig megtöltjük krémmel, meggylekvárral a nyomózsákból 0,5 cm réteget helyezünk, a maradék részt a krémmel kitöltjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd levesszük a formát. Tetejét csokidarabokkal és egy kevés áfonyalekvárral, ízlés szerint citromfűvel díszítjük.


tojás , túró , répa , liszt , citrom , sütőpor , müzli , fehérbor , porcukor , lime , pudingpor , vaníliás cukor , tejszínhab , zseletain , meggylekvár