Receptek

Hideg sárgadinnyeleves

Kalla Kálmán receptje

2020. július 30.
  • 4 db egyenként kb. 500 g-os sárgadinnye
  • 2/3 csésze 4 puttonyos tokaji aszú
  • 4 ek tejszín
  • 1 csokor menta díszítéshez

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A felső 2/3 résznél levágjuk a dinnyék tetejét, magjaikat óvatosan eltávolítjuk.

Karalábévájóval 16 golyócskát vágunk a dinnye húsából, amit meglocsolunk 1-2 kanál aszúval és hűtőbe teszünk.

A dinnyehéjban maradt gyümölcshúst evőkanállal egy tálba kaparjuk, hozzáöntjük a maradék aszút és a tejszint, leturmixoljuk és jól lehűtjük (a dinnyehéjakkal együtt, amelyeket csészeként fogunk használni).

Tálaláskor mélytányérokba zúzott jeget teszünk, ebbe állítjuk a kivájt dinnyehéjakat, amelyeket megtöltünk hideg dinnyelevessel.

A dinnyék körüli jeget mentával díszítjük.


sárgadinnye , 4 puttonyos tokaji aszú , menta , tejszín

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra