A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bödönalja

Macsinka János receptje

2018. február 9.
  • 1 kg mangalicatarja, lapocka, császárhús vegyesen
  • 1 kg mangalicazsír
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 1 cs zöldhagyma
  • kakukkfű, só, bors
  • savanyított zöldségek: uborka, paprika,
  • gyöngyhagyma, retek


ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A húst sózzuk, borsozzuk, meleg zsírral felöntjük és a fűszerekkel, hagymákkal

a sparhelt szélén 4-5 órán keresztül lassan sütjük,

majd bödönbe téve, zsírral leöntve tároljuk hideg helyen. Régen a leeső részekből készítettek egy fűszeres, zsíros, pástétomszerű ételt.

Ha nincs sparheltünk, sütőben, lassú tűzön is készíthetjük. Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.


mangalicazsír , mangalicatarja , mangalicalapocka , császárhús , vöröshagyma , fokhagyma , zöldhagyma , kakukkfű , uborka , paprika , gyöngyhagyma , retek

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra