Csonka Gergő receptje
2020. november 2.- tyúkhúsleves alaplé
- fácán
- szarvasgombás vajjal töltött derelye
- szarvasgombaforgácsok
Tanyasi tyúkhúsleves volt az alap – nem mintha nem bízhatnánk a fácán erejében, hogy önerőből is képes levest alkotni, de séfünk úgy döntött, hogy domesztikálja a fácánt, és tyúkhúslevesben főzte hosszan. Meg is lett az eredménye úgy színben, mint erőben. Még az ifjonti fácáni vadság is átüt a tanyasi tyúk levén, viszont éppen annyit hagy belőle, amitől a leves mély intenzitása mellé ismerős házias ízek párosulnak.
Nem túlzás, ha némi zeneiséget vélünk fölfedezni ebben a fogásban. Ehhez hozzájárul még a derelyék szerény áttetszősége, mint a szarvasgombák ideiglenes csomagolása, amiből lassan kibontakozva a levest is hatalmukba kerítik.
fácán , alaplé , derelye , szarvasgomba