A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Roston sült kecsegefilé pirított erdei gombákkal és gnocchival

Nyíri Szása receptje

2020. szeptember 24.
  • 80 dkg kecsegefilé
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dl olívaolaj
  • 4 dl tejszín
  • 2 g borókabogyó
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 15 dkg tőkegomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors, cukor, ízlés szerint


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Újabb ínyenc bizonyíték arra, hogy a kecsege az erdőben is megállja helyét. Sőt zsenge őzfilével vetekszik szelíd, ám tömény megjelenésével.



ELKÉSZÍTÉSE:
A bőrétől és zsírjától megtisztított halfilét sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. Az egész borókabogyókat klopfolóval megtörjük, és serpenyőben, olívaolajon enyhén megpirítjuk, vigyázva, nehogy megkapja a forróság, mert keserű lesz. Hozzáöntjük a fehérbort, amit alaposan kiforralunk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Addig forraljuk, míg sűrűsödni nem kezd, majd ezt is félretesszük.

A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, burgonyanyomóval áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl. Amint kihűlt a burgonyánk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a rétes- és a finomlisztet, a sót, és az egészet jól eldolgozzuk. Az így kapott tésztát ceruzavastagságú csíkokra nyújtjuk, majd arányosan ugyan olyan darabokra vágjuk. Erősen forró sózott vízben kifőzzük (ha kifőtt, feljön a víz tetejére).

A gnocchit és a tisztított gombákat olívaolajon serpenyőben erős lángon megpirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd a tál közepére halmozzuk.

Eközben a mártást felmelegítjük, és a kecsegefiléket serpenyőben közepes lángon megsütjük. A pirított gombás gnocchira szedjük a mártást, és legfelülre helyezzük a sülthal-filéket.


kecsegefilé , burgonya , tojás , liszt , száraz fehérbor , tejszín , olívaolaj , borókabogyó , vargánya gomba , tőkegomba

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra