A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Egészben sült fürj édesköménypürével

Tivadar György receptje

2018. szeptember 6.
  • 4 db egész fürj
  • 1 dkg kakukkfű
  • 2 db édeskömény
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 dl olívaolaj
  • 5 cs petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dkg snidling
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 ek almaecet
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 5 dkg vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Az édesköménypüréhez a szeletelt vöröshagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt édesköményt és felöntjük a tejszínnel. Amikor megpuhult, leszűrjük, hozzáadjuk a petrezselymet, és turmixoljuk.

Az uborkát megpucoljuk, feldaraboljuk, és klasszikus uborkasalátát készítünk belőle. A fürjeket sózzuk, borsózzuk, majd forró serpenyőben egyenletesen körbesütjük őket. Melléjük tesszük a vajat és a kakukkfüvet, és 2-3 percig locsolgatjuk a habzó, forró vajjal.

A serpenyőből kivéve sütőrácsra tesszük a fürjeket, majd 180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amíg pihentetjük, addig a már darabolt és leforrázott édesköménycikkeket serpenyőben meggrillezzük. Ezután éles késsel szétdaraboljuk a fürjeket, és tálaljuk.


snidling , petrezselyem , kígyóuborka , édeskömény , kakukkfű , egész fürj , olívaolaj , tejszín , vöröshagyma , almaecet , fokhagyma , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra