Tivadar György receptje
2018. szeptember 6.- 4 db egész fürj
- 1 dkg kakukkfű
- 2 db édeskömény
- 1 db kígyóuborka
- 1 dl olívaolaj
- 5 cs petrezselyem
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dkg snidling
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek almaecet
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 5 dkg vaj
Az uborkát megpucoljuk, feldaraboljuk, és klasszikus uborkasalátát készítünk belőle. A fürjeket sózzuk, borsózzuk, majd forró serpenyőben egyenletesen körbesütjük őket. Melléjük tesszük a vajat és a kakukkfüvet, és 2-3 percig locsolgatjuk a habzó, forró vajjal.
A serpenyőből kivéve sütőrácsra tesszük a fürjeket, majd 180 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amíg pihentetjük, addig a már darabolt és leforrázott édesköménycikkeket serpenyőben meggrillezzük. Ezután éles késsel szétdaraboljuk a fürjeket, és tálaljuk.
snidling , petrezselyem , kígyóuborka , édeskömény , kakukkfű , egész fürj , olívaolaj , tejszín , vöröshagyma , almaecet , fokhagyma , vaj