A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Marhapörkölt

Erdei János receptje

2019. június 6.
  • 3 kg marhalábszár
  • 1 kg marhaoldalas
  • 2 kg hagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db tv paprika
  • 10 dkg fűszerpaprika
  • 1-2 db burgonya
  • 1-2 db babérlevél
  • só, fűszerkömény
  • 5 dkg petrezselyem
  • 5 dkg snidling
  • 1 db kápia paprika
    10 dkg savanyú
    gyöngyhagyma
    15 dkg sertészsír
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy lábosban a hagymát kevés sertészsíron karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Közben a marhalábszárat nagyobb darabokra vágjuk, és serpenyőben erős lángon lepirítjuk. Amikor a lábosban az alapanyagok karamellizálódtak, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a lepirított lábszárat. Felöntjük vízzel, majd sóval, babérlevéllel és fűszerköménnyel ízesítjük.

Közben a marhaoldalast lassan, 130 °C-on, egy tepsiben sóval, borssal, kevés vízzel, alufóliával lefedve, néha megforgatva kb. 3-4 óra alatt készre pároljuk. Amikor a pörkölt elkészült, leszűrjük a szószt, és kápia paprikával, petrezselyemmel és snidlinggel frissítjük.

Tálaláskor a marhaoldalast felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, majd formára vágott főtt burgonyával és savanyú gyöngyhagymával tálaljuk.


paprika , babérlevél , paradicsom , marhaoldalas , marhalábszár , vöröshagyma , fokhagyma , fűszerpaprika , kápia paprika , savanyú gyöngyhagyma , sertészsír , snidling , fűszerkömény , petrezselyem , burgonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra