Nyíri Szása receptje
2020. szeptember 24.- 24 dkg füstölt kecsegefilé
- 1 dl majonéz
- 1 db citrom
- 8 dkg jázminrizs
- 5 dkg sós uborka (savanyított)
- 1 poharas snidling (2 dkg)
- 2 dkg medvehagyma
- orosz mustár
- só, bors, porcukor
ELKÉSZÍTÉSE:
A filéről távolítsuk el a bőrét, az uszonyokat, ha rajta vannak és a zsíros részeket, majd vágjunk egyforma vékony szeleteket. A halszeleteket helyezzük el úgy, hogy szélei egy centiméteres átfedéssel legyenek. Mikor elhelyeztük a szeleteket, késsel igyekezzünk egybefüggő téglalapot formázni.
A leeső haldarabokat vágjuk apróra és tegyük félre. Bő vízben főzzük meg a jázminrizst, és hűtsük le.
Készítsünk házi majonézt, vagy a kaphatók közül a legsemlegesebb ízűt válasszuk. A már kihűtött rizsünkhöz keverjük hozzá a következőket: finomra vágott snidling, orosz mustár, kimagozott és apró kockára vágott sós uborka, citromlé, majonéz és az apróra vágott füstölt hal. Miután elkevertük, helyezzük a halszeletekre úgy, hogy feltekerhessük, mint a rétest. Egy kevés félretett majonézt medvehagymával, sóval, borssal, porcukorral ízesítve turmixoljunk mártássá, és tálaláskor kínáljuk a haltekercs mellé.
kecsegefilé , majonéz , citrom , jázminrizs , medvehagyma , uborka , snidling , porcukor , orosz mustár