A tésztánál fontos, hogy minden alapanyag jéghideg legyen. A lisztet a felkockázott vajjal és a sóval addig morzsoljuk, amíg nedves homok állaga lesz. Ezt a műveletet elvégezhetjük késsel, a lisztbe aprítva a vajat, de a legjobb robotgéppel, így a kezünk melegétől nem olvad meg a vaj. Hozzáadjuk a jeges vizet, és néhány mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk.
Lefóliázva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A paradicsomokat félbevágjuk, finoman sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ezután
a tésztát két részre osztjuk: amíg az egyikkel dolgozunk, addig a másik maradjon a hűtőben. 2-3 milliméter vastag kört nyújtunk belőle.
A közepére halmozzuk a reszelt sajt felét, a szélén hagyjunk 2-3 centiméter peremet, oda ne kerüljön töltelék.
A sajtra tesszük az előkészített paradicsomot. A tészta szélét körben felhajtogatjuk, minden hajtásnál óvatosan csípjük össze a felhajtott részeket.
A szélét kenjük le a felvert tojással. Ugyanígy töltsük meg a másik tésztát is a maradék hozzávalókkal.
200 °C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig süssük, amíg a tészta aranybarna lesz, a paradicsom pedig szépen összeesik, összesül.
Melegen és langyosan is tökéletes, felfrissíthetjük snidlinggel, bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel.