Receptek

Bogyós gyümölcsgranita

Nábelek Zsófia receptje

2021. május 25.
  • 200 g eper
  • 100 g málna
  • 100 g szeder
  • 3-4 ek méz
  • 1 db citrom leve és héja
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A gyümölcsöket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Turmixgépbe tesszük a többi hozzávalóval, egy csipet sóval, és simára turmixoljuk. Ellenőrizzük, hogy elég édes-savanykás-e, ha szükséges, ízesítsük. Egy tálba vagy dobozba öntjük, és a fagyasztóba tesszük fél-egy órára.

A legjobb valamilyen fémedényt használni, hogy gyorsabban fagyjon.


Amikor elkezd dermedni, villával áttörjük. Újabb fél órára visszatesszük a fagyasztóba, majd újra átkaparjuk egy villával. Addig ismételjük a folyamatot, amíg a folyadékból sűrű, kásás állagú granita lesz.

A granita napokig, akár két hétig is tárolható fagyasztóban, de fokozatosan veszít az ízéből, ezért érdemes hamar elfogyasztani.



eper , málna , szeder , citrom , méz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek