Receptek

Marinált uborka, édeskömény

Pohner Ádám receptje

2020. június 10.

Uborkák
Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 dl fehér balzsamecet
  • só, cukor

Édesköménypüré
Hozzávalók:

  • 3 db nagy édeskömény és zöldje
  • 10 szem édesköménymag
  • 1 dl pastis
  • 2 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj
  • 1 g xantán

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Uborkák elkészítése:
A kígyóuborkát meghámozzuk (héját félretesszük), majd vékonyan felszeleteljük és hengert formálunk belőle. A maradékokat a héjjal együtt leturmixoljuk, hozzáadjuk az ecetet, sót és a cukrot. Ebben marináljuk az uborkákat.

Édesköménypüré elkészítése:
Az édeskömény fehér részét vékonyan feldaraboljuk és vajon párolni kezdjük a magokkal együtt, felöntjük a pastissal, és ha kell, kevés vízzel, majd ha megpuhult, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és a durvára vágott zöld résszel együtt simára turmixoljuk.

Édeskömény
Egy hosszában kettévágott édesköményt szeletelőgépen vékonyan felszeletelünk, és jeges vízbe rakjuk.


uborka , édeskömény , balzsamecet , pastis , xantán , tejszín , citrom , édesköménymag , vaj , kígyóuborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra