Pohner Ádám receptje
2020. június 10.Uborkák
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 dl fehér balzsamecet
- só, cukor
Édesköménypüré
Hozzávalók:
- 3 db nagy édeskömény és zöldje
- 10 szem édesköménymag
- 1 dl pastis
- 2 dl tejszín
- 1 db citrom
- 100 g vaj
- 1 g xantán
Uborkák elkészítése:
A kígyóuborkát meghámozzuk (héját félretesszük), majd vékonyan felszeleteljük és hengert formálunk belőle. A maradékokat a héjjal együtt leturmixoljuk, hozzáadjuk az ecetet, sót és a cukrot. Ebben marináljuk az uborkákat.
Édesköménypüré elkészítése:
Az édeskömény fehér részét vékonyan feldaraboljuk és vajon párolni kezdjük a magokkal együtt, felöntjük a pastissal, és ha kell, kevés vízzel, majd ha megpuhult, akkor hozzáadjuk a tejszínt, és a durvára vágott zöld résszel együtt simára turmixoljuk.
Édeskömény
Egy hosszában kettévágott édesköményt szeletelőgépen vékonyan felszeletelünk, és jeges vízbe rakjuk.
uborka , édeskömény , balzsamecet , pastis , xantán , tejszín , citrom , édesköménymag , vaj , kígyóuborka