Receptek

Gomolyasajtos házi tészta medvehagymával

Nábelek Zsófia receptje

2021. május 18.

Tészta
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 20 dkg gomolyasajt
  • 20 dkg tejszín
  • 10 dkg medvehagyma


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A fermentált medvehagymához alaposan megmossuk a leveleket, steril üvegbe rakjuk és felöntjük sós vízzel.

5 napon keresztül szobahőmérsékleten tartjuk.


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lefedve 1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és a kívánt alakúra formázzuk. A tejszínt felmelegítjük, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a lereszelt gomolyát.

A szószba forgatjuk a kifőzött tésztát, a tetejét megszórjuk friss és fermentált medvehagymával.


liszt , tojás , tejszín , gomolyasajt , medvehagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra