Receptek

Véres hurkás pizzalángos

Bíró Lajos receptje

2020. április 22.

LÁNGOS
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g liszt
  • 1 ek tejföl
  • 1 kk só
  • felfuttatott kovász
  • 125 ml tej
  • 15 g élesztő
  • 1 kk cukor
  • 20 ml étolaj
  • 500 g bélből kifejtett, jó minőségű zsemlés véres hurka
  • 3 db bivalymozzarella
  • 100 g Lajta sajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A konyhai gépbe, amelyben van dagasztáshoz alkalmas kar, behelyezzük először a lisztet, a tejfölt, a sót és a felfuttatott kovászt, a tejet, az élesztőt, a cukrot, majd lassú fordulat mellett az étolajat. Hólyagos állagúra kikeverjük.

Az első kelesztés után 5 db kis gombócot formázunk, és lisztezett felületen újrakelesztjük. Kinyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.

A megsült lángosra morzsoljuk a hurkamasszát és rátépkedjük a mozzarellát, illetve ráreszeljük a Lajta sajtot is. Kevés szűz olívaolajjal meglocsoljuk a sajtot, és sütőben ráolvasztjuk. Tetejére olajozott miskulancialeveleket helyezünk.


sajt , mozzarella , véres hurka , étolaj , cukor , élesztő , tej , kovász , , tejföl , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra