Receptek

Tejszínes máktorta

Rosemarie Neuwiesinger receptje

2020. július 20.

(kb. 7 db tortalap)

  • 10 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 150 g darált szürke mák
  • 80 g liszt
  • 7,5 dl felvert tejszínhab
  • vörösáfonya-likőr vagy lekvár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a mákot és a lisztet. A keverékből a kívánt torta nagyságának megfelelő mennyiséget tepsibe öntünk, és egyenletesen, vékonyan elkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

Ezt a folyamatot minden egyes tortalapnál megismételjük.

A megsütött tortalapokra rácsöpögtetjük a vörösáfonya-likőrt, vagy megkenjük lekvárral, és mindegyikre egy réteg tejszínt kenünk.

A lapokat egymásra helyezzük, és tejszínnel díszítjük.

Ízlés szerint megszórhatjuk darált szürke mákkal.


tojásfehérje , darált szürke mák , liszt , tejszínhab , vörösáfonya-likőr

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra