Receptek

Káposztás keltgombóc (Kraut und grossa Knedl)

Knáb János receptje

2021. július 13.

KELTGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 70 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag élesztő
  • 1 tk só
  • víz

TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:

  • 3 kg savanyú káposzta
  • 2 kg (puha) kolbász
  • 1 kg szalonna
  • 1 kg oldalas
  • 5 fej vöröshagyma
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

KELTGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:
A gombóchoz szükséges alapanyagokat összedagasztjuk, így kalácstésztát kapunk, majd 45 percig pihenni hagyjuk. Ezután még egyszer átgyúrjuk, majd még 10 percet pihentetjük, utána pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezeket a knédliket a megfőtt káposztára helyezzük.

ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a megsózott oldalast és a káposztát.

2,5-3 órán át főzzük a fazékban.


Ezt követően rátesszük a feldarabolt kolbászt, mellé pedig a knédlit, ahogy már feljebb írtuk.

Az egész fazekat a 200 °C-a előmelegített sütőbe rakjuk, ahol 20 percig fedő alatt, majd további 10 percig fedő nélkül sütjük.


A szalonnát külön kisütjük, és azzal tálaljuk.


liszt , tojás , étolaj , élesztő , savanyú káposzta , kolbász , szalonna , oldalas , vöröshagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra