Knáb János receptje
2021. július 13.KELTGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:
- 70 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 1 dl étolaj
- 1 csomag élesztő
- 1 tk só
- víz
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- 3 kg savanyú káposzta
- 2 kg (puha) kolbász
- 1 kg szalonna
- 1 kg oldalas
- 5 fej vöröshagyma
KELTGOMBÓC ELKÉSZÍTÉSE:
A gombóchoz szükséges alapanyagokat összedagasztjuk, így kalácstésztát kapunk, majd 45 percig pihenni hagyjuk. Ezután még egyszer átgyúrjuk, majd még 10 percet pihentetjük, utána pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ezeket a knédliket a megfőtt káposztára helyezzük.
ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a megsózott oldalast és a káposztát.
Ezt követően rátesszük a feldarabolt kolbászt, mellé pedig a knédlit, ahogy már feljebb írtuk.
A szalonnát külön kisütjük, és azzal tálaljuk.
liszt , tojás , étolaj , élesztő , savanyú káposzta , kolbász , szalonna , oldalas , vöröshagyma