Dudás Szabolcs receptje
2021. január 14.- 12 db bébicékla leveleivel együtt
- 1 db szárzeller
- 25 dkg hajdina
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 1 db lime leve
- 2 ek olívaolaj
- 1 db cékla
- 100 g fekete magozott olíva
- só
A hajdinát megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a zöld fűszereket összeaprítjuk, hozzákeverjük a hajdinához a lime levével és az olívaolajjal együtt.
Az olívabogyókat 60 °C-on egy éjszakán át szárítjuk, porítjuk.
Tálaláskor a sült céklákat a leveleivel díszítjük, a hajdinára helyezzük, céklapürével és olívaporral díszítjük.
bébicékla , szárzeller , hajdina , petrezselyem , menta , lime , olívaolaj , cékla , fekete magozott olíva