Receptek

Bébicékla, hajdinatabbouleh

Dudás Szabolcs receptje

2021. január 14.
  • 12 db bébicékla leveleivel együtt
  • 1 db szárzeller
  • 25 dkg hajdina
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor menta
  • 1 db lime leve
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db cékla
  • 100 g fekete magozott olíva

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A hajdinát megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a zöld fűszereket összeaprítjuk, hozzákeverjük a hajdinához a lime levével és az olívaolajjal együtt.

A céklákat 200 °C-on 15-20 percig sütjük, kihűtjük, meghámozzuk. Egy részét pürésítjük.


Az olívabogyókat 60 °C-on egy éjszakán át szárítjuk, porítjuk.

Tálaláskor a sült céklákat a leveleivel díszítjük, a hajdinára helyezzük, céklapürével és olívaporral díszítjük.


bébicékla , szárzeller , hajdina , petrezselyem , menta , lime , olívaolaj , cékla , fekete magozott olíva

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra