Bereznay Tamás receptje
2024. június 2.50 dkg sertéscomb
30 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
3 szál újhagyma
40 dkg sóska
20 dkg paradicsom
3 dl tejföl
1 dl étolaj
2 liter zöldségalaplé
só, bors
A felkockázott sertéshúst a forró olajon addig pirítjuk, míg az összes nedvesség elfő alóla. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kis lángon 25 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, 1 liter alaplevet, és 10 perc főzés után a kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott újhagymát is.
Miután minden megpuhult a levesben, 3 dl forró lével elkeverjük a tejfölt, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, beletesszük a megmosott, leszárazott sóskát, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
Ha nem lenne elég savanykás a sóskától, kevés citromlével ízesítsük. Hétperces főtt tojással tálaljuk