Receptek

Sóskával savanyított raguleves

Bereznay Tamás receptje

2024. június 2.


50 dkg sertéscomb

30 dkg sárgarépa

30 dkg burgonya

3 szál újhagyma

40 dkg sóska

20 dkg paradicsom

3 dl tejföl

1 dl étolaj

2 liter zöldségalaplé

só, bors


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű


A felkockázott sertéshúst a forró olajon addig pirítjuk, míg az összes nedvesség elfő alóla. Ekkor hozzáadjuk a hámozott, kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt kis lángon 25 percig főzzük.


Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, 1 liter alaplevet, és 10 perc főzés után a kockákra vágott burgonyát és a felkarikázott újhagymát is.


Miután minden megpuhult a levesben, 3 dl forró lével elkeverjük a tejfölt, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, beletesszük a megmosott, leszárazott sóskát, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről. 


Ha nem lenne elég savanykás a sóskától, kevés citromlével ízesítsük. Hétperces főtt tojással tálaljuk

sóska , raguleves , bereznay tamás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek