Receptek

Zöldsaláta avokádóval

Nábelek Zsófia receptje

2021. január 29.
  • 100 g bébispenót
  • 1 db kisebb, érett avokádó
  • 1/2 csokor menta
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé és kevés
  • citromhéj
  • 1 tk méz

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A spenótot megtisztítjuk, tálba tesszük. Az avokádót félbevágjuk, a magját kivesszük, a gyümölcs húsát egy kanállal kivájjuk a héjából. Falatnyi darabokra vágjuk, és a spenóthoz adjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel
együtt.

Az olívaolajból, a citromléből és -héjból, a mézből és egy kevés sóból vinaigrette-et készítünk,


a legegyszerűbb, ha az alapanyagokat egy kisebb befőttesüvegbe tesszük, szorosan lezárjuk a tetejét, majd az egészet alaposan összerázzuk, amíg emulgeálódik. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány csepp vizet, ellenőrizzük, hogy jól fűszereztünk-e, és forgassuk a salátához. Azonnal tálaljuk.

Ha a diétába belefér, tálaljuk lágy tojással, szórjuk meg durvára vágott dióval, gránátalmával, de adhatunk hozzá valamilyen jó minőségű halkonzervet is.


bébispenót , avokádó , menta , petrezselyem , olívaolaj , citrom , méz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra