Nábelek Zsófia receptje
2021. január 29.- 100 g bébispenót
- 1 db kisebb, érett avokádó
- 1/2 csokor menta
- 1/2 csokor petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé és kevés
- citromhéj
- 1 tk méz
- só
A spenótot megtisztítjuk, tálba tesszük. Az avokádót félbevágjuk, a magját kivesszük, a gyümölcs húsát egy kanállal kivájjuk a héjából. Falatnyi darabokra vágjuk, és a spenóthoz adjuk a durvára vágott zöldfűszerekkel
együtt.
a legegyszerűbb, ha az alapanyagokat egy kisebb befőttesüvegbe tesszük, szorosan lezárjuk a tetejét, majd az egészet alaposan összerázzuk, amíg emulgeálódik. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány csepp vizet, ellenőrizzük, hogy jól fűszereztünk-e, és forgassuk a salátához. Azonnal tálaljuk.
Ha a diétába belefér, tálaljuk lágy tojással, szórjuk meg durvára vágott dióval, gránátalmával, de adhatunk hozzá valamilyen jó minőségű halkonzervet is.
bébispenót , avokádó , menta , petrezselyem , olívaolaj , citrom , méz