A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Vaníliás fehér spárga garnélarákkal, chilis paradicsomszósszal

Segal Viktor receptje

2021. július 29.

CHILIS PARADICSOMSZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
  • 6 dkg vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 piros chili kimagozva, durvára vágva (a magokat benne is hagyhatjuk)
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors

FEHÉR SPÁRGA
HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg fehér spárga
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • só, bors

VANÍLIÁS GARNÉLARÁK
HOZZÁVALÓK:

  • 16 db garnéla megtisztítva, páncél nélkül
  • 1/2 rúd vanília kikapart magja
  • 2 ek olaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

CHILIS PARADICSOMSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát enyhén pirítsuk meg az olívaolajon.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a további hozzávalókat, majd gyakran kevergetve főzzük össze őket. Sózzuk, borsozzuk. Minél rövidebb ideig tart a főzés, annál frissebb ízű és színű lesz a mártás.
Ha mártássűrűségűre összeforrt, el is készült.

FEHÉR SPÁRGA ELKÉSZÍTÉSE:
A spárga fás végét eltávolítjuk és zöldséghámozóval meghámozzuk. Forrásban lévő vízben vastagságtól függően 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Tálalás előtt fűszerezzük a vaníliával, sózzuk, borsozzuk.

VANÍLIÁS GARNÉLARÁK ELKÉSZÍTÉSE:

A garnélarákot előkészítjük: mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és ujjunkkal vékonyan megkenjük a vaníliával.

Forró serpenyőben az olajon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a garnélákat, amíg színük rózsaszínűre vált.


TÁLALÁS:
Kanalazzuk a mártást a tányér közepére, halmozzuk rá a spárgát és helyezzük rá a garnélafarkakat.


spárga , chili , garnéla , koktélparadicsom , vöröshagyma , fokhagyma , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra