Segal Viktor receptje
2021. július 29.CHILIS PARADICSOMSZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg koktélparadicsom, félbevágva
- 6 dkg vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1/2 piros chili kimagozva, durvára vágva (a magokat benne is hagyhatjuk)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
FEHÉR SPÁRGA
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg fehér spárga
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
- só, bors
VANÍLIÁS GARNÉLARÁK
HOZZÁVALÓK:
- 16 db garnéla megtisztítva, páncél nélkül
- 1/2 rúd vanília kikapart magja
- 2 ek olaj
CHILIS PARADICSOMSZÓSZ ELKÉSZÍTÉSE:
A hagymát enyhén pirítsuk meg az olívaolajon.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a további hozzávalókat, majd gyakran kevergetve főzzük össze őket. Sózzuk, borsozzuk. Minél rövidebb ideig tart a főzés, annál frissebb ízű és színű lesz a mártás.
Ha mártássűrűségűre összeforrt, el is készült.
FEHÉR SPÁRGA ELKÉSZÍTÉSE:
A spárga fás végét eltávolítjuk és zöldséghámozóval meghámozzuk. Forrásban lévő vízben vastagságtól függően 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Tálalás előtt fűszerezzük a vaníliával, sózzuk, borsozzuk.
VANÍLIÁS GARNÉLARÁK ELKÉSZÍTÉSE:
A garnélarákot előkészítjük: mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk, és ujjunkkal vékonyan megkenjük a vaníliával.
TÁLALÁS:
Kanalazzuk a mártást a tányér közepére, halmozzuk rá a spárgát és helyezzük rá a garnélafarkakat.
spárga , chili , garnéla , koktélparadicsom , vöröshagyma , fokhagyma , vaníliarúd