Receptek

Kókuszkocka

Nábelek Zsófia receptje

2020. január 15.
  • 125 g mandulaliszt
  • 30 g kókuszzsír
  • 5 ek olvasztott kakaóvaj
  • 250 g kókuszreszelék
  • 3 db érett banán
  • 3 ek kakaópor
  • 2-3 ek méz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A mandulalisztet (vagy az igazán finomra darált mandulát) összekeverjük az enyhén felolvasztott kókuszzsírral, a mézzel, az érett banánnal és a kakaóvajjal. Fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egynemű masszává keverjük – robotgépben néhány perc az egész. Kóstoljunk, ha kell, adjunk még hozzá mézet. A massza kétharmad részét egy papírral bélelt edénybe nyomkodjuk egyenletesen. A maradék egyharmad részhez adjuk a kakaóport, majd a sima rész tetején eloszlatjuk. Hűtőben vagy fagyasztóban hagyjuk megdermedni, majd forró vízbe mártott késsel 2-3 centis négyzetekre vágjuk. Tároljuk hűtőszekrényben, de fogyasztás előtt hagyjuk 10-15 percet pihenni szobahőmérsékleten.


banán , kakaó , méz , kókuszreszelék , kókuszzsír , mandulaliszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra