Receptek

Feketeerdő-tortácska

Mészáros Ádám receptje

2020. december 12.

Brownie
Hozzávalók:

  • 120 g étcsokoládé (70%)
  • 96 g vaj
  • 2 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 40 g liszt
  • 12 g kakaópor

Meggydzsem
Hozzávalók:

  • 80 g meggy (griotte)
  • 96 g meggypüré
  • 10 g glükóz

Fehércsokoládé-ganache
Hozzávalók:

  • 320 g tejszín
  • 2 g vanília
  • 4 g zselatinlap
  • 64 g fehér csokoládé

Feketeerdőcsokoládéganache
Hozzávalók:

  • 200 g tejszín
  • 132 g tejcsokoládé (41%)
  • 4 g víz
  • 2 g zselatinlap
  • 1 g vanília
  • 50 g étcsokoládé (70%) dekorációnak
  • 32 g meggy
  • 20 g meggylé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Brownie elkészítése:
A Fekete-erdő torta alja tulajdonképpen egy brownie: ehhez az étcsokoládét megolvasztjuk, a puha vajat emulgeáljuk benne.
A tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd óvatosan a csokoládés alaphoz forgatjuk.
A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, a tojásos-csokoládés alaphoz keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk 1,5-2 centi vékonyan és 170 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.

Meggydzsem elkészítése:
A meggyet, meggypürét és a glükózt közepes lángon beforraljuk, amíg sűrű dzsem állagot kapunk.
A kihűlt, formára vágott vagy kiszúrt brownie-t ezzel a meggyes dzsemmel kenjük meg.

Fehércsokoládé-ganache elkészítése:

Felforraljuk a tejszínt a vaníliával együtt, feloldjuk benne az előtte hideg vízben beáztatott zselatinlapokat, majd a fehér csokoládéra öntjük és alaposan elkeverjük. A keveréket tálcára kiöntve lefóliázzuk, hagyjuk egy éjszakát hűtőben. Másnap habverővel óvatosan addig habosítjuk, amíg annyira megkeményedik, hogy még szépen lehessen formázni egy habzsák segítségével.

Feketeerdőcsokoládéganache elkészítése:
A tejszínt, a vizet, a meggy levét a vaníliával együtt felforraljuk, hozzáadjuk a felpuhított zselatinlapokat,
majd a csokoládéra öntjük és botmixerrel simára keverjük.

Összeállítása:
A tányérra helyezzük a csokoládés brownie-alapot a meggyréteggel, majd habzsákból nyomva díszítjük a fehércsokoládé-ganachesal. Adhatunk mellé meggyet, meggycoulis-t. Lehet házi meggylekvárral,
temperált csokoládédísszel és a meggyes csokoládéganache-sal tálalni a Feketeerdőt, amit meggyporral hintünk meg befejezésül.


vaj , tojás , liszt , kakópor , meggy , meggypüré , glükóz , tejszín , vanília , zselatinlap , fehér csokoládé , tejcsokoládé , étcsokoládé , meggylé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra