A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyúlhúsos hortobágyi palacsinta

Nyári Katalin és Csiszér Árpád receptje

2019. április 15.

A TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nyúlgerinc
  • 4 db nyúllapocka
  • 1,2 l nyúlalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl házi tejföl
  • 1 ek fűszerpaprika
  • marinírozott zöldségek
  • aszalt paradicsom
  • erős paprika
  • snidling
  • petrezselyemzöld

A PALACSINTA
HOZZÁVALÓK:

  • 4 ek liszt
  • 2 db tojás
  • tej, szódavíz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A nyúlgerincet tisztítjuk, sóoldatba tesszük, tálalás előtt szaftosra sütjük. Alaplével pörköltet főzünk, ebben puhítjuk az apróra vágott nyúllapockát, szűrjük, a szaftot passzírozzuk, beállítjuk sósságát, csípősségét. Habos palacsintatésztát keverünk, vasserpenyőben kisütjük. Tálaláskor röviden hőkezelt, majd marinált zöldségekkel, tejföllel, snidlinggel, aszalt paradicsommal egészítjük ki.



nyúl , nyúlgerinc , nyúllapocka , vöröshagyma , fokhagyma , tejföl , marinírozott zöldségek , fűszerpaprika , aszalt paradicsom , snidling , erős paprika , petrezselyemzöld , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra