Tivadar György receptje
2018. szeptember 17.HOZZÁVALÓK:
- 125 dkg étcsokoládé
- 105 g vaj
- 7,5 g kakaópor
- 125 dkg cukor
- 2 db tojás
HOZZÁVALÓK:
- 2 dl tejszín
- 2 lap zselatin
- 20 dkg édeskömény
- 35 dkg tejszínhab
- 5 dk cukor
- csipet só
- 2 db zöld alma
A csokoládét kiolvasztjuk, a cukrot a tojássárgájával kihabosítjuk, a fehérjét pedig habbá verjük. A fehérje felét hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, elkeverjük, majd a kakaóport két részletben beleszitáljuk. Az olvasztott csokoládét is hozzáadjuk. A maradék fehérjét óvatosan hozzákeverjük, és 170 °C-on 15 perc alatt készre sütjük.
Édeskömény-mousse elkészítése:
A 2 dl tejszínben megfőzzük a szeletelt édesköményt, hozzáadjuk a cukrot, a beáztatott lapzselatint, turmixoljuk, majd hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt habbá verjük, és óvatosan az édesköménykrémhez keverjük. A piskótát és a krémet egy formába rétegezzük, majd éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, hogy másnap könnyebb legyen szeletelni. Zöldalma-golyókkal tálaljuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/14/2018080620206-770x_.jpg?token=287bb45901184f622408c2613e8c64fc)
zöldalma , tejszín , étcsokoládé , zselatin , édeskömény , kakaópor , tojás , vaj , tejszínhab