Kalla Kálmán receptje
2020. augusztus 27.NYÚLKORONA
HOZZÁVALÓK:
- 90 dkg házinyúlkaraj hosszú bordacsonttal
- 3 ek napraforgóolaj a sütéshez
- 3 tk frissen vágott rozmaring
- só, frissen őrölt fehér bors
LECSÓ
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek napraforgóolaj
- 50 g bacon apróra vágva
- 10 dkg hagyma finomra vágva
- 2 tk pirospaprika
- 15 dkg paradicsom héj és mag nélkül, 10 mm-es kockákra vágva
- 50 dkg zöldpaprika 10 mm-es kockákra vágva
- 100 g száraz füstölt kolbász, karikára vágva
- csípős cseresznyepaprika
- só
BURGONYAKÖRET
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg burgonya
- 50 g vaj
- 2 tk petrezselyem zöldje finomra vágva
- só
NYÚLKORONA ELKÉSZÍTÉSE:
A nyúlkarajt sózzuk, a vágott rozmaringgal és a frissen őrölt borssal fűszerezzük. A képen látható módon feltekerve „koronát” formázunk belőle, fapálcikával átszúrva rögzítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, elősütjük a nyúlkoronákat, majd 170 °C-os sütőben további 10 percig sütjük.
LECSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
Serpenyőben olajon megsütjük a bacont, hozzáadjuk a hagymát és aranyságára pirítjuk. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a pirospaprikát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, az ugyanilyen kis kockákra vágott zöldpaprikát, a kolbászt, sót, csípős paprikát, ízlés szerint. Visszatesszük a tűzhelyre és mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk.
BURGONYAKÖRET ELKÉSZÍTÉSE:
A hámozott, kifli formára vágott burgonyát egy kis lábasban, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajjal, petrezselyemmel átforgatjuk.
TÁLALÁS:
Négy forró tányér közepére tesszük a lecsót. A lecsó köré koszorúba helyezzük a petrezselymes burgonyát. A nyúlkoronát – miután eltávolítottuk belőle a fapálcikát – a lecsóra tesszük.
házinyúlkaraj , napraforgóolaj , rozmaring , bacon , hagyma , pirospaprika , paradicsom , zöldpaprika , cseresznyepaprika , füstölt kolbász , burgonya , vaj , petrezselyem