A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Mentás csokoládémousse

Gyurik Gábor receptje

2021. február 13.
  • 6 db tojássárgája
  • 8 dkg kristálycukor
  • 4 dl tejszín (35%-os)
  • 3 db lapzselatin
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 kisebb csokor menta
  • csipet só

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejszín felét melegítsük fel, a másik feléből készítsünk habot.

A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd a meleg tejszínt adjuk hozzá. Sózzuk. Vízgőz felett 85 °C-ig melegítjük, majd hozzáadjuk a beáztatott lapzselatinokat és a csokoládét.

Ha szobahőmérsékletűre visszahűlt, hozzáadjuk a finomra vágott mentát és a felvert tejszínt.

Poharakba töltjük, vagy kanállal tálaljuk kidermesztve. Idény szerinti gyümölcsökkel kínálhatjuk.



étcsokoládé , tojás , tejszín , lapzselatin , menta

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra