Nábelek Zsófia receptje
2022. január 11.- 500 g darált keksz
- 50 g kakaó
- kb. 200 g porcukor
- meggylé (és/vagy tej)
- 100 g kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez:
- 200 g puha vaj
- 200 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
A keksz, a kakaó és a porcukor keverékéhez gyúrjunk annyi meggylevet (vagy tejet), amitől formázható, de nem túl lágy tésztát kapunk. Két részre osztjuk, és a kókuszreszeléken vékony téglalapokká nyújtjuk.
A krémhez a puha vajat fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszt is, ízesíthetjük vaníliakivonattal is. Vékonyan a kekszes lapokra kenjük, majd szorosan feltekerjük, vigyázva, hogy ne törjön el a tésztaalap.
kakaó , porcukor , meggylé , darált keksz , kókuszreszelék , vaj