Receptek

Pavlova gránátalmával

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 30.
  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 2 db gránátalma
  • 1 dl tokaji aszú
  • 3 dl tejszín

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy gránátalma levét a tokaji aszúval szirupos állagúra forraljuk. A tojásfehérjét és a cukrot felmelegítjük 70 °C-ra és habbá verjük. Óvatosan keverjünk bele pár cseppet a szirupból.

Egy sütőpapírral fedett tepsire kisebb halmokat készítünk 90 °C-os sütőben másfél órán át szárítsuk.

Fontos, hogy a sütő gőzmentes legyen.

TÁLALÁS:

A megtört Pavlovát tányérra helyezzük. Erre öntjük a felvert tejszínhabot. Szórjuk meg gránátalmamaggal, és locsoljuk meg a maradék sziruppal.


gránátalma , tojásfehérje , porcukor , tejszín , tokaji aszú

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra