A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Rosca de pascua

Nábelek Zsófi receptje

2017. június 9.
  • 300 g liszt
  • 50 g lágy vaj
  • 1 db narancs héja
  • 100 g tej
  • 15 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 kk só
  • 50 g porcukor
  • 50 g kandírozott gyümölcs, mandula

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
50 g langyos tejet és az élesztőt egy csipet cukorral elkeverünk. A lisztet egy tálba mérjük, a közepébe mélyedést nyomunk, ide töltjük az élesztős tejet. 15 percig állni hagyjuk, míg felfut. Minden alapanyagot a lisztes keverékhez mérünk, a sót a legvégén.

Sima, ruganyos tésztává dagasztjuk, majd lefedve addig kelesztjük, míg a kétszeresére duzzad.

Ezután 30 centis rúddá sodorjuk, majd a két végét összeillesztjük koszorúformára. Egy felvert tojással megkenjük, megszórjuk a kandírozott gyümölcsökkel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.




kandírozott gyümölcs , mandula , liszt , vaj , narancs héja , tej , élesztő , tojás , porcukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra