Receptek

Mozzarella zöldborsóval

Bereznay Tamás receptje

2023. június 16.

25 dkg zöldborsó

20-25 db zsenge zöldborsóhéj

3 szál angol zellerzöld

10-10 dkg piros és sárga koktél-paradicsom

1 db zöld alma

4 db mozzarella

3 ek almaecet

0,5 dl olívaolaj

kevés só



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zöldborsóhéjakat ferdén négy darabba vágjuk, forrásban lévő sós, cukros vízben 10 másodperc alatt leforrázzuk, majd lehűtjük és lecsepegtetjük. Egy tálban összekeverjük az olajat, ecetet, sót és az apróra vágott zellerzöldet. Beleforgatjuk a felezett paradicsomokat, a kisebb szeletekre vágott zöldalmát, a borsószemeket és a borsóhéjat. Tányérokra szedjük, és mindegyik tetejére egy egész mozzarellát tépkedünk.