Kolonics Zoltán receptje
2020. július 26.Hozzávalók a tésztához:
- 15 g élesztő
- 1 dl tej
- 500 g liszt
- 300 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 db tojássárgája
- 5 g sütőpor
- 2 g só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 730 g baracklekvár
- 18 g Bacardi fehér rum
- 190 g darált dió
- 40 g porcukor
Hozzávalók a bevonathoz:
- 120 g étcsokoládé
- 1 ek vaj
2. A baracklekvárt a rummal elkeverjük, 1/3-át vékonyan, egyenletesen elkenjük a tésztán, az összekevert porcukrot és darált diót harmadoljuk és a baracklekváros részeken egyenletesen elszórjuk.
baracklekvár , dió , élesztő , tej , liszt , vaj , porcukor , tojás , sütőpor , Bacardi fehér rum , étcsokoládé