Receptek

Bélszínroló zöldborsófőzelékkel

Fülöp Zoltán receptje

2020. április 14.

Bélszínroló
Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín
  • 25 dkg kenyér/zsemle
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 g petrezselyemzöld,
  • 2 g frissen őrölt fekete bors
  • 10 g só
  • 5 g Worcester-szósz
  • 2 g tabasco
  • 25 ml sertészsír
  • 250 g liszt
  • 5 db tojás
  • 250 g panko morzsa

Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 10 g petrezselyemzöld
  • 10 g só
  • 50 g kristálycukor
  • 10-10 dkg forrázott cukorborsó és zöldborsó
  • 50 g vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Bélszínroló elkészítése: Forró zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Miután kihűlt, ledaráljuk a bélszínnel és az előre beáztatott és kinyomkodott kenyérrel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a tabascót, a Worcester-szószt és a tojást. Jól összedolgozzuk és 50 grammos hengerekre formázzuk. Bepanírozzuk és 160 °C-os bő olajban kisütjük.

Zöldborsófőzelék elkészítése: A felhevített vajon megpároljuk a zöldborsót, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a zöldségalaplevet, a finomra vágott petrezselymet, a sót és a cukrot. Megfőzzük, majd leturmixoljuk és átszűrjük. A forrázott cukor- és zöldborsókat összeforgatjuk a forró vajjal, majd díszítéskent a főzelékkel és az elkészült bélszínrolóval tálaljuk.


zöldborsó , vöröshagyma , fokhagyma , zöldségalaplé , bélszín