Szilágyi Tibor receptje
2020. szeptember 21.- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín (30%-os)
- 1 dl aszútörköly pálinka
- 3 dkg aszúszem vagy aranymazsola
- 1 dkg kakaópor (60%-os)
- néhány szem rózsabors
ELKÉSZÍTÉSE:
Két rész csokoládét egy rész tejszínnel kis lábasban felolvasztunk, és formába öntjük. Beledobáljuk a mazsolaszemeket, és kidermesztjük hűtőben.
Ha kidermedt, kinyomkodjuk a formából. Forma nélkül a felolvasztott csokit a hűtőben dermesztjük, és ha kidermedt, diónyi gombócokat formázunk belőle. Ebbe tesszük a mazsolát, majd 60%-os kakaóporban megforgatjuk, rózsaborssal meghintve tálaljuk.
A rózsabors remekül harmonizál a csokival.
étcsokoládé , tejszín , kakaópor , aszútörköly pálinka , aszúszem , rózsabors