A csirkét fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára, leszűrjük, papírtörlővel szárazra töröljük, majd bőrével lefelé 200°C-on 10 perc alatt készre sütjük. A brokkolit forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd jeges vízben kihűtjük (blansírozzuk), ezután a fejet bepanírozzuk és olajban kisütjük. Az újhagymát roston megsütjük, majd a bajszát ropogósra fritírozzuk. A zellert hajszálvékonyra szeleteljük, savanyítólében marináljuk. A tányért mizunával, papsajttal díszítjük, tálaláskor vajmártást és burgonyapürét adunk hozzá.
Vajmártás elkészítése: A fehérbort a felére-harmadára forraljuk (redukáljuk) egy edényben. A vajmártáshoz felmelegítjük a tejszínt, hozzáadjuk a fehérbor-redukciót, sózzuk, majd ha felforrt, beletesszük a jéghideg vajdarabokat és habverővel selymesre keverjük. Tálalás előtt citromlevet facsarunk hozzá.