A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Stíriai metélt

Készítette: Segal Viktor (Magyar Elek) receptje

2021. április 12.
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1 ek cukor

MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 7 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 ek porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 5 dkg mazsola
  • 3 db tojásfehérje
  • fél citrom reszelt héja


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A túrót átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Sodrófával 1 cm vastagra nyújtjuk, és széles metéltekre vágjuk. Lobogó forró vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

A mártáshoz tűzálló tálban elkeverjük a vajat a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a mazsolát.

A metéltet óvatosan beleforgatjuk, és forró sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.


túró , liszt , tojás , tejföl , vaj , porcukor , mazsola , citrom reszelt héja

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra