Készítette: Segal Viktor (Magyar Elek) receptje
2021. április 12.- 50 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 ek. tejföl
- 1 ek cukor
- só
MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 7 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 ek porcukor
- 3 db tojássárgája
- 5 dkg mazsola
- 3 db tojásfehérje
- fél citrom reszelt héja
A túrót átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Sodrófával 1 cm vastagra nyújtjuk, és széles metéltekre vágjuk. Lobogó forró vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A mártáshoz tűzálló tálban elkeverjük a vajat a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. Hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a mazsolát.
A metéltet óvatosan beleforgatjuk, és forró sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
túró , liszt , tojás , tejföl , vaj , porcukor , mazsola , citrom reszelt héja