Rosenstein Tibor és Rosenstein Róbert receptje
2020. július 21.- 1 1/2 kg marhafartő
- 1/2 kg fehér marhacsont
- 1 db szép, nagy velőscsont
- 3 liter víz
- só
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál sárgarépa gyökér
- 1/4 kelkáposzta
- 1 db kararábé
- 1 db kis zeller
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 20-25 szem egész bors
- késhegynyí édes rózsapaprika
- 15 dkg gomba
- májgombóc, kockatészta
- pirított kenyér
Másfél kiló marhafartőt, fél kiló fehér marhacsontot, egy szép nagy velőscsontot, 3 liter vízzel, sóval forrni hagyok.
Másfél órai főzés után hozzáadok tisztított, jól megmosott 2 szál petrezselymet, 2 szál sárgarépa gyökeret, negyed kelkáposztát, egy karalábét, egy kis zellert, egy nagy fej vöröshagymát, 20-25 szem egész borsot és késhegynyí édes rózsapaprikát.
Lassú forralással a húst puhára főzöm, azután leszűröm a levest, belefőzök 15 deka karikára vágott gombát, apró májgombócot és kockatésztát.
A húst, a zöldség egyrészét, a csontban lévő velőt, 2 vékony karaj pirított kenyeret falatnyi darabokra vágok, beleteszem a levesestálba, ráöntöm a levest mind azzal, amit belefőztem és tálalom.
Van aki karikára vágott virslit és személyenként egy feltört tojást is főz bele. De ez el is maradhat.
marhafartő , marhacsont , velőscsont , petrezselyem , kelkáposzta , sárgarépa gyökér , karalábé , zeller , vöröshagyma , rózsapaprika , gomba , pirított kenyér , kockatészta , májgombóc