Receptek

Marhatokány gránátalmával

Fűszeres Eszter receptje

2020. július 20.
  • 50 dkg sovány marhahús
  • 1 db gránátalma
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek római kömény
  • 2 dl marhahúslé
  • koriander (friss, és szárított mag is)
  • olívaolaj
  • méz
  • 1 db chili paprika (ha kedveljük)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A marhát vékony csíkokra vágjuk, majd az olívaolajon hirtelen lepirítjuk. Rádobjuk a fűszereket a friss koriander kivételével. Pár percig kevergetjük, s csak ekkor adjuk hozzá a húslét.

Lefedve addig pároljuk, amíg a hús vajpuha nem lesz.

Ekkor levesszük a fedőt, és elforraljuk a fölösleges folyadékot. Hozzáadjuk a paradicsomot. Ha kell, még utánasózzuk. A tányéron szórjuk meg a korianderrel és a gránátalmamagokkal. A tetejét meglocsoljuk forró mézzel. A búzadarából készült kuszkusz a hozzáillő köret, de hajdinával is jó.


gránátalma , paradicsomkonzerv , marhahús , fokhagyma , kömény , marhahúslé , koriander , méz , chili paprika , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra