Receptek

Báránycsorba

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. február 21.
  • 70 dkg bárányhús 1,5 cm-es kockákra vágva
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 db zeller
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 3 ek tárkonyecet
  • 10 szál tárkony finomra aprítva
  • 1 cs petrezselyem finomra aprítva
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A felkockázott húst feltesszük főni az egész hagymával kb. 2,5 liter sós vízben. Felforraljuk, és leszedjük a tetején keletkezett habot. Kb. 30 percig főzzük.

Ekkor bezöldségezzük: hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellert, fehérrépát. Lassú tűzön kb. 1 óráig főzzük, amíg a hús és a zöldség is megpuhul, de nem fő szét. Csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzámerünk a forró levesből, elkeverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és behabarjuk. Fél deci hideg vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, belekeverjük a levesbe, és kissé besűrítjük vele.

Végül a tárkonyecettel ízesítjük, és hozzáadjuk a finomra  vágott tárkonyt, petrezselymet (ízlés szerint kaprot is).



fehérrépa , zeller , tárkony , étkezési keményítő , bors , tejföl , petrezselyem , vöröshagyma , bárányhús , , tárkonyecet , sárgarépa