Nábelek Zsófia receptje
2020. március 29.Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g zsír
- 100 g vaj
- 135 g porcukor
- 3 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1/2 tk sütőpor
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 1 kg zsíros túró
- 200 g cukor
- 1 db citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g tejföl
- 3 db tojássárgája
Hozzávalók a habhoz:
- 3 db tojásfehérje
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 2 dl baracklekvár
2. Közben a túrótöltelékhez összekeverjük a hozzávalókat egy csipet sóval. Terítsük szét az elősütött tésztán, és süssük tovább még 25 percig. Ezután állítsuk a sütőt 140-150 °C-ra.
3 Az omlós tészta technológiáját megtalálja itt.
A tojásfehérjét verjük habbá a cukorral és egy csipet sóval. Töltsük habzsákba és rácsozva nyomjuk a túró tetejére. A köztes lyukakba kanalazzunk vagy habzsákból nyomjunk baracklekvárt. Tegyük a sütőbe újabb 15 percre, amíg a hab világos színt kap. Szeletelés előtt legalább egy órát pihentessük.
sütőpor , tejföl , baracklekvár , vaj , porcukor , tojás , túró , zsír , liszt , citrom