Reszkető Tamás receptje
2021. május 10.- 130 g quinoa
- 500 g vörösbab-konzerv
- 30 g sűrített paradicsom
- 5 g oregánó
- 30 g metélőhagyma
- 150 g bébispenót
- 100 g mozzarella
- vaj vagy olaj
- mustméz vagy krémsajt
BUCI hozzávalói: (14 db)
- 1 kg liszt (BL 55)
- 60 g cukor
- 100 g vaj
- 24 g só
- 700 ml tej
- 2 db tojás
- 1 db élesztő
- lenmag, szezámmag
A vörösbab-konzervet leszűrjük, majd mikrohullámú sütőben 7–10 perc alatt kiszárítjuk, érdemes közben átkeverni. Akkor jó, ha a szemek elkezdenek szétnyílni. Egy tálba tesszük a kész babot, a főtt quinoát, a sűrített paradicsomot, oregánóval és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Habverővel vagy burgonyatörővel összetörjük. Formázzuk és hűtőbe tesszük. A bébispenótot (fokhagymás vagy fűszer)vajon kissé megfonnyasztjuk (1-2 perc).
BUCI elkészítése:
A liszthez adjuk a sót, vajat, tojást, végül az élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel simára dolgozzuk, majd lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig.
A kelt tésztát kimérjük, kb. 80-90 grammos bucikat formázunk, majd újabb 10-15 percet letakarva kelesztjük. Felvert tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerint len-, illetve szezámmaggal megszórjuk és 175 °C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
mozzarella , bébispenót , sűrített paradicsom , oregánó , metélőhagyma , fekete szezámmag , vörösbab-konzerv , quinoa , liszt , vaj , tej , tojás , élesztő , szezámmag