Receptek

Vegetáriánus burger

Reszkető Tamás receptje

2021. május 10.
  • 130 g quinoa
  • 500 g vörösbab-konzerv
  • 30 g sűrített paradicsom
  • 5 g oregánó
  • 30 g metélőhagyma
  • 150 g bébispenót
  • 100 g mozzarella
  • vaj vagy olaj
  • mustméz vagy krémsajt

BUCI hozzávalói: (14 db)

  • 1 kg liszt (BL 55)
  • 60 g cukor
  • 100 g vaj
  • 24 g só
  • 700 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 db élesztő
  • lenmag, szezámmag
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A quinoát egy szűrőben alaposan átmossuk. Feltesszük főni annyi enyhén sós vízzel, ami egy ujjnyira ellepi: 10–15 perc alatt elkészül.

Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A vörösbab-konzervet leszűrjük, majd mikrohullámú sütőben 7–10 perc alatt kiszárítjuk, érdemes közben átkeverni. Akkor jó, ha a szemek elkezdenek szétnyílni. Egy tálba tesszük a kész babot, a főtt quinoát, a sűrített paradicsomot, oregánóval és apróra vágott metélőhagymával ízesítjük. Habverővel vagy burgonyatörővel összetörjük. Formázzuk és hűtőbe tesszük. A bébispenótot (fokhagymás vagy fűszer)vajon kissé megfonnyasztjuk (1-2 perc).

A pogácsákra tesszük a spenótot és a sajtot, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

A buci mindkét oldalát egy kis vajon vagy olajon megpirítjuk, megkenjük mustmézzel vagy krémsajttal, ráteszünk egy kevés salátát, majd ráültetjük a pogácsát és a tetőt.

BUCI elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, simára keverjük, és hagyjuk felfutni egy kicsit. Megolvasztjuk a vajat, szétválasztjuk a tojást. Kimérjük a lisztet és a sót.

A liszthez adjuk a sót, vajat, tojást, végül az élesztős tejet. Kézzel vagy robotgéppel simára dolgozzuk, majd lefedve hagyjuk kelni kb. 30 percig.

A kelt tésztát kimérjük, kb. 80-90 grammos bucikat formázunk, majd újabb 10-15 percet letakarva kelesztjük. Felvert tojással megkenjük a tetejét, tetszés szerint len-, illetve szezámmaggal megszórjuk és 175 °C-os előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.


mozzarella , bébispenót , sűrített paradicsom , oregánó , metélőhagyma , fekete szezámmag , vörösbab-konzerv , quinoa , liszt , vaj , tej , tojás , élesztő , szezámmag

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra