Segal Viktor receptje
2020. július 20.SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:
- 2 db bőrös, csontos csirkemell (így szaftosabb, ropogósabb, de lehet bőr és csont nélkül is)
- 4 dkg vaj
- 2 ek olaj
- só, bors
KUKORICAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
- kb. 1 liter csirkealaplé
- 50 dkg kukorica
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
SÜLT CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
KUKORICAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
TÁLALÁS:
A kukoricakrémet a tányérra helyezzük, ráfektetjük a hússzeletet és egy olajban kisütött kakukkfűszálat. Kiváló köret lehet még egy friss reteksaláta, petrezselymes karalábé, de akár zöldbab is.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Felforrósítunk egy serpenyőt. Felolvasztjuk benne a vajat és az olajat, majd beletesszük a csirkemelleket. Néhány perc alatt mindkét oldalukon kérgesítjük. Betesszük a sütőbe, és 10 percig sütjük. Tálalás előtt pihentetjük.
KUKORICAKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaplevet fűszerezzük (ízlés szerint, lehet távol-keleti fűszerkeverékeket is hozzáadni, pl. massala), sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kukoricát, és puhára főzzük. Ezután turmixoljuk krémes állagúra, és szükség szerint ismét ízesítjük. Tálalás előtt 1 evőkanál olívaolajjal elkeverjük.
TÁLALÁS:
A kukoricakrémet a tányérra helyezzük, ráfektetjük a hússzeletet és egy olajban kisütött kakukkfűszálat. Kiváló köret lehet még egy friss reteksaláta, petrezselymes karalábé, de akár zöldbab is.

kukorica , kakukkfű , csirkemell , vaj , olaj , csirkealaplé