Májkel Zsolt receptje
2020. június 30.MARHALAPOCKA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg érlelt marhalapocka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg paradicsom
- 8 dkg paprika
- 3 gerezd fokhagyma
ZELLERPÜRÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 kg burgonya
- 25 dkg zeller + zellerszár
- kevés tej
MARHALAPOCKA ELKÉSZÍTÉSE:
A lapockát megtűzdeljük szalonnával. Olajon, nagy lángon kérget sütünk rá. Kivesszük a lábasból, és a visszamaradó zsiradékon megpirítjuk a zöldségeket. Felöntjük alaplével, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt készre pároljuk. A főtt zöldségeket a maradék párolólében leturmixoljuk.
ZELLERPÜRÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Megfőzzük a burgonyát a zellerrel. Vajat olvasztunk, zellerszárat pirítunk benne, ezt ráöntjük a zellerre és a burgonyára, tejjel pürésítjük.
marhalapocka , füstölt szalonna , vöröshagyma , fokhagyma , sárgarépa , paradicsom , paprika , burgonya , zeller , zellerszár , tej